• Rat

Promocija knjige 15.12.2009. u kazališno koncertnoj dvorani Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu

Promocija knjige 11

U Kazališno-koncertnoj dvorani (15.12.2009.) promovirana je knjiga Jerka Zovka „Rat u Bosanskoj Posavini 1992.godine“ u nakladi Grada Slavonskog Broda i Posavske Hrvatske pred velikim brojem Brođana, ratnih suboraca, predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata i gostiju, među kojima su bili i umirovljeni stožerni general HV Petar Stipetić i  brigadni general Vinko Štefanek.

Uvodni film s promocije knjige

 

Autor i neposredni sudionik ratnih zbivanja u Posavini Jerko Zovak kazao je da je osnovni motiv za pisanje ove obimne knjige bilo da se dozna prava istina o uzrocima pada Bosanske Posavine kako bi se skinula ljaga s hrvatskih branitelja nepravedno optuženih za gubitak Posavine kojoj su kumovali njima nedokučivi politički ciljevi. 

Za izdavača: Dunja Vanić


Recezent: dr.sc. Ivica Miškulin


Vinko Štefanek, general u mirovini


- Ne mislim da znam cijelu istinu, ali ono što sam prikupio i napisao stojim čvrsto iza toga da znam da su za pad Bosanske Posavine krivi politika koju su vodili i operacionalirali sljedećim redom: dr Franjo Tuđman, ministar obrane Šušak, šef Herceg-Bosne Boban, Čermak i Praljak, a zapovjednici Basarac i neki drugi, a nisu krivi Tus, Stipetić, Štefanek, Sorić i ostali. Iza toga stojim s činjenicama i argmentima koje sam napisao u ovoj knjizi. Svatko tko drugačije misli neka sa mnom javno polemiriza,  a ako neće neka mi pošalje svoje stavove i dokumente, ja ću se ispraviti u drugom izdanju. Završavam rečenicom jednog srpskog generala: „Rđava politika vodi rđavom ishodu rata“. Zato nam se dogodilo da HVO na prostoru Bosanske Posavine izgubi 1684 sina. Oni zaslužuju svo moguće poštovanje koje se može iskazati jer su poginuli za svoje ognjište i svoj dom, a izgubili su i dom i domovinu, zaključio je autor Jerko Zovak.


Autor: Jerko Zovak 


Umirovljeni stožerni general Petar Stipetić pohvalio je autora na hrabrom iznošenju činjenica u pravoj enciklopediju ratnih zbivanja u Posavini ispričavši se još jednom pripadnicima 108.brodske brigade, 101. bosanskobrodske brigade i ostalih vojnih postrojbi koje su se borile u Posavini i nepravedno optužene za vojni poraz.

Petar Stipetić, general u mirovini


Narudžba knjiga